Inspiratiebijeenkomst vrouwen in de politiek

Publicatiedatum: 
8 feb 2017
In aanloop naar de raadsverkiezingen in maart 2018 organiseren de Venlose vrouwelijke raadsleden daarom op zondag 12 maart een inspiratiebijeenkomst voor Venlose vrouwen met ambitie in de Venlose gemeenteraadspolitiek.

Dit jaar kiezen we in Nederland een nieuwe Tweede Kamer. In maart 2018 gaat Nederland naar de stembus voor de nieuwe gemeenteraden. De gemeenteraadsverkiezingenvolgend jaar maart lijken daarom misschien nog wel erg ver weg, maar in de tweede helft van dit jaar worden de kandidatenlijsten al opgesteld, vandaar nu al deze bijeenkomst.

Vrouwelijke politici als Europarlementariër Agnes Jongerius, burgemeester Wilma Delissen van Peel en Maas, de Limburgse gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen en de Venlose wethouder Vera Tax hebben hun medewerking toegezegd. Zij wisselen op deze middag met elkaar van gedachten over hun politieke loopbaan, het speciale aan hun ambt en de inspanningen die ze er voor moeten leveren.

Het voormalige Venlose raadslid Marij Pollux en sidekick Lucas Bremmers, leiden de inspiratiebijeenkomst. Zij gaat deze middag ook in discussie met de dames in de huidige Venlose raad.

De inspiratiebijeenkomst wordt afgesloten met een politieke markt, waar de partijen uit de Venlose gemeenteraad zich presenteren. Een mooie gelegenheid voor (een eerste) persoonlijk contact.

De muziek wordt verzorgd door singer songwriter Auke Classens.

Datum: zondag 12 maart 2017
Locatie: stadhuis Venlo
Tijdstip: 14:00 -16:00 uur
U hoeft zich niet aan te melden en ook mannen zijn welkom.