Klaartje Peters nieuw extern lid rekenkamer

Publicatiedatum:
5 dec 2018
De gemeenteraad heeft op 28 november jl. Klaartje Peters benoemd als extern lid van de Rekenkamer Venlo.

Klaartje Peters (1969) is bestuurskundige en heeft altijd in en voor het openbaar bestuur gewerkt.

Ze is begonnen in de wetenschap en heeft vervolgens gewerkt in de Tweede Kamer, bij de rijksoverheid en als consultant.

Sinds 2004 werkt ze als zelfstandig onderzoeker en publicist op het brede terrein van politiek, bestuur en samenleving. Daarnaast is voor 1 dag in de week als hoogleraar Lokaal en regionaal bestuur verbonden aan de Universiteit Maastricht.

Ze is al vanaf de instelling van gemeentelijke rekenkamers actief in deze wereld: als rekenkamerlid, opdrachtonderzoeker en soms betrokken bij (zelf)evaluaties van rekenkamers.