Nieuwe voorzitter fractie VVD

Publicatiedatum: 
18 jan 2017
Op 16-1 heeft Jozanne van der Velden haar positie als voorzitter en politiek leider van de VVD-fractie in de gemeenteraad van Venlo overgedragen aan de vicevoorzitter Bart Kuntzelaers. Jozanne blijft als raadslid deel uitmaken van de VVD-fractie.

Bart Kuntzelaers is sinds 2014 lid van de gemeenteraad van Venlo en sindsdien ook voorzitter van het Sociaal Domein.

Jozanne van der Velden: " Ik ben toe aan een andere balans tussen werk en privé. De intensiteit van het fractievoorzitterschap van de grootste politieke partij binnen de gemeentelijke politiek in deze huidige tijd, is voor mij gewoonweg niet langer te combineren met mijn privéleven, mijn reguliere werk als juriste en mijn raadslidmaatschap".

Bart Kuntzelaers zegt: "...bijzonder vereerd te zijn met het vertrouwen dat door de fractie in hem is gesteld". "De VVD in Venlo heeft bijzonder veel aan Jozanne van der Velden te danken. Zij is gedurende haar voorzitterschap een beeldbepalende en succesvolle politica geweest. Ik zie het als een grote uitdaging om die lijn voort zetten door daar op mijn eigen wijze invulling aan te geven", aldus Bart Kuntzelaers.