Profielwerkstuk over vertrouwen in de politiek

Publicatiedatum:
12 apr 2017
Steve Janssen, leerling van scholengemeenschap Den Hulster heeft een profielwerkstuk geschreven over het vertrouwen van inwoners van Venlo in de lokale politiek.

Conclusie: Het slechte nieuws is dat het vertrouwen laag is. Het goede nieuws is dat inwoners wel bereid zijn om mee te praten en te helpen dit vertrouwen te vergroten.

Steve was met zijn profielwerkstuk genomineerd voor de YoungTalent Award. Niet gewonnen, maar wel zeer eervol tweede. Afgelopen vrijdag was hij één van de gasten in Nedinscoplein, de wekelijkse talkshow van Omroep Venlo.

pdf Lees het profielwerkstuk (PDF, 1.14 MB)

Young Talent Plan

Onderwijsgemeenschap Venlo en Omstreken en de gemeente Venlo geven eindexamenkandidaten van het Blariacumcollege, College Den Hulster en het Valuascollege met het Young Talent Plan de mogelijkheid om hun profielwerkstuk te schrijven ten behoeve  van de gemeente Venlo.

De leerlingen krijgen zo de mogelijkheid een relevant onderzoek uit te voeren in een dynamische praktijkomgeving en krijgen daarbij extra begeleiding vanuit de gemeente Venlo via een persoonlijke praktijkbegeleider en (vrijwillige) workshops. Zo maken ze kennis met het werken bij de overheid en de uitdagingen van Venlo.