SOC: Themabijeenkomst Schuldhulpverlening

  • 01 maart 2023 20:30 tot 22:00
  • locatie: raadzaal, stadhuis
Direct opslaan in uw agenda

In 2019 en 2020 is er op verzoek van de Raad een rekenkameronderzoek gestart naar schuldhulpverlening. In dit rapport werden aanbevelingen gedaan. De aanbevelingen zijn opgepakt of nog in ontwikkeling. In de themabijeenkomst zetten we uiteen hoe we met de aanbevelingen in het rekenkamerrapport zijn omgegaan. Hiermee geven we gehoor aan de toezegging van voormalig wethouder Vervoort om de Raad middels een themabijeenkomst bij te praten over het rekenkamerrapport. Ten tweede is schuldhulpverlening volop in ontwikkeling. We nemen de Raad graag mee in alle ontwikkelingen en wat dit betekent voor gemeente Venlo. Hiermee krijgt de Raad zicht op belangrijke bewegingen in het schuldhulpverleningslandschap vooraf aan de herijking van het armoede en schuldenbeleid.

 

Voorlopig programma:

Opening
Introductie en landelijke ontwikkelingen
Huidige stand van zaken rekenkamerrapport en doorontwikkeling naar de toekomst
Hoe werken we in Venlo?
Voor wie doen we het en met welk effect?
Afsluiting

Activiteiten overzicht
madiwodovrzazo