SOC: Themabijeenkomst Laaggeletterdheid

  • 10 mei 2023 20:30 tot 21:30
  • locatie: raadzaal, stadhuis
Direct opslaan in uw agenda

Op woensdag 10 mei zal vanaf 20.30 uur de themabijeenkomst laaggeletterdheid plaatsvinden in de parterre van het stadhuis.
Op deze avond zal de raad op de hoogte gebracht worden van de ontwikkelingen rondom de aanpak en het tegengaan van laaggeletterdheid. Een andere manier van monitoren en waarom anders monitoren zo belangrijk is voor Venlo en de regio zal ook besproken worden.

 Het programma ziet er als volgt uit:

20.30 uur: opening door wethouder Schatorjé.
20.35 uur: Hoogleraar Volwasseneducatie Maurice de Greef zal meer vertellen over de uitdaging die er ligt om met name de NT 1’er te vinden die moeite heeft met taal/rekenen en/of digitale vaardigheden. Het op een juiste manier begeleiden van deze doelgroep is een ander aandachtspunt. NT 1 betekent overigens dat het Nederlands de taal is waar iemand het meest mee te maken heeft sinds zijn geboorte. Verder zal dhr. De Greef uitleggen dat het monitoren van (toekomstige) acties en hun effecten beter in kaart kunnen worden gebracht door op een andere manier te toetsen dan wat nu landelijk gangbaar is rondom laaggeletterdheid.
21.00 uur: Toelichting van het lokale uitvoeringsprogramma laaggeletterdheid en tevens ook uitleg over de samenhang met het regionale beleidsplan laaggeletterdheid.
21.15 uur: Gesprek met de raad – mogelijkheid tot het stellen van vragen. 

Graag tot 10 mei.

Bijbehorende raadsdocumenten:

 

Activiteiten overzicht
madiwodovrzazo