Jade Joosten

Naam: Jade Joosten

Raadslid, Gemeenteraad
Fractielid, GroenLinks
Commissielid commissie omgeving, Commissie Omgeving
jadejoosten18@gmail.com

Algemeen

Mijn naam is Jade, ik woon al bijna mijn hele leven lang in Venlo en studeer momenteel Politics, Philosophy & Society in Nijmegen. Omdat ik student ben woon ik nog thuis bij mijn ouders in Venlo-Zuid. Zoals mijn studiekeuze al aangeeft, houd ik me veel bezig met politiek. Niet per se omdat het een leuke tijdsbesteding is, maar omdat ik het belangrijk vind om te weten in wat voor samenleving we ons bevinden en wat we kunnen doen om die te verbeteren. Naast studeren en het raadslidmaatschap lees ik veel, ga ik graag naar de bioscoop, concerten of festivals en ben ik vaak met een hapje of drankje in onze binnenstad te vinden.

 Ik ben de lokale politiek ingegaan omdat klagen over alles wat beter kan makkelijk is, maar dat uiteindelijk niks zal veranderen. Ik vind het belangrijk om een actieve houding naar de politiek toe aan te nemen en heb mij daarom verkiesbaar gesteld. Venlo is een mooie stad die groener, socialer en nog mooier kan worden en wil mijn visie graag met anderen delen. We hebben uiteindelijk allemaal interesse voor en belang bij een goede leefomgeving! Ik hoop dat ik met mijn deelname Venlonaren een stem kan geven en wellicht ook kan motiveren om politiek betrokken te raken. 

Verder heb ik mij eigenlijk altijd al geïnteresseerd voor linkse politiek. Waarom de samenleving niet gelijkwaardiger en eerlijker is, waarom de sterkste schouders niet de zwaarste lasten dragen en hoe we beter met onze planeet om kunnen gaan zijn vragen die mij op dagelijks niveau bezighouden, dus de stap naar de politiek was vrij logisch. GroenLinks sluit natuurlijk perfect aan op dit soort vragen: het is een partij die zowel brede, onderbouwde (systeem)kritiek als concrete langetermijnoplossingen biedt, iets wat we als samenleving hard nodig hebben.

 

Ik maak mij hard voor ………..

  • Economische rechtvaardigheid

  • Eerlijke kansen voor ieder kind

  • Een inclusief Venlo waarin iedereen zich welkom voelt

  • Onze culturele sector

  • Vergroening en verduurzaming die toegankelijk is voor alle Venlonaren

  • Verbetering van de (jeugd)zorg

  • Het aanpakken van de wooncrisis; wonen betaalbaar houden


Op Instagram en Twitter heet ik @Jadejoosten. Op Linkedin en Facebook beiden Jade Joosten.

Functie historie

Heden

  • Actieve functie Raadslid, Gemeenteraad
  • Actieve functie Fractielid, GroenLinks
  • Actieve functie Commissielid commissie omgeving, Commissie Omgeving
Ophalen gegevens

Activiteiten

Ophalen gegevens

Sprekersfragmenten

Deze medewerker heeft nog geen sprekersfragmenten

Ophalen gegevens