Remy Maessen

Naam: Remy Maessen

Raadslid, Gemeenteraad
Fractievoorzitter, D66
Commissielid commissie omgeving, Commissie Omgeving
remy.maessen@d66venlo.nl

Algemeen

Hoi allemaal!

 Mijn naam is Remy Maessen, ik woon in Venlo-Oost samen met mijn vriendin en onze dochter van 1,5 jaar. Sinds maart 2022 ben ik fractievoorzitter voor D66 Venlo.

 Ik werd lid van D66 omdat D66 optimistische partij is, die verder kijkt dan morgen. Een partij die wars is van oude structuren en dogma’s, maar die 21e-eeuwse maatschappelijke uitdagingen ook op een 21e-eeuwse manier probeert op te lossen.

Dat geldt zeker ook voor Venlo. Als we blijven doen wat we altijd al gedaan hebben, dan gaan we nooit échte vooruitgang boeken. Ik wil samen met Venlo dat plan voor de lange termijn maken. Waarin we echt werk maken van betaalbare woningen, van een groene openbare ruimte, van klimaat en van kansengelijkheid. Want nog steeds maakt het uit waar je geboren bent, voor de kansen die je krijgt. Ik wil werk maken van een bruisend Venlo, met ruimte voor ondernemers, verenigingen en evenementen. Een gemeente met een bloeiende binnenstad en levendige stedelijke centra.

Ik wil bij alle keuzes die we maken nadenken over de gevolgen voor toekomstige generaties. Dat betekent: actie voor het klimaat, snel nieuwe betaalbare woningen bouwen en werk maken van het beste onderwijs. Daar wil ik me voor inzetten.

 Portefeuilles:

 Financiën, mobiliteit, wonen, ruimtelijke ontwikkeling, openbare ruimte en veiligheid

Nevenfuncties

Strategisch adviseur bestuur Gemeente Helmond (bezoldigd)

Lid webteam VVV-Venlo (onbezoldigd)

Functie historie

Heden

  • Actieve functie Raadslid, Gemeenteraad
  • Actieve functie Fractievoorzitter, D66
  • Actieve functie Commissielid commissie omgeving, Commissie Omgeving
Ophalen gegevens

Activiteiten

Ophalen gegevens

Sprekersfragmenten

Deze medewerker heeft nog geen sprekersfragmenten

Ophalen gegevens