Selim Özçelik

Naam: Selim Özçelik

Raadslid, Gemeenteraad
Fractievoorzitter, DENK
Commissielid commissie omgeving, Commissie Omgeving
Commissielid, Auditcommissie
s.ozcelik@bewegingdenk.nl

Algemeen

Mijn naam is Selim Özçelik, geboren en getogen in het prachtige Venlo. Buiten mijn (raads)werk houd ik ervan mensen te helpen en een luisterend oor te bieden aan hulpbehoevenden. Hiernaast ben ik actief betrokken bij moskeegemeenschappen in Venlo. Mocht er iets zijn waarbij ik zou kunnen helpen, stuur mij een bericht of een mail.

De afgelopen jaren zag ik dat de politiek steeds meer verhardt en dat er steeds vaker over bepaalde groepen werd gepraat zonder dat er met hen werd gepraat, dit vond ik onrechtvaardig. Buiten dit nam de discriminatie en racisme steeds meer toe. Na de oprichting van DENK zag ik dat er eindelijk een alternatief was waar ik volledig achter kon staan, een partij die opkomt voor iedereen ongeacht afkomst, religie, geslacht of welk kenmerk dan ook. Op lokaal niveau zag ik dat er ook hier in onze gemeente veel problemen waren rond dit thema, ook zelf ervaarde ik deze problemen. Na het vertrouwen dat andere gemeenteraadsleden dit probleem konden oplossen te hebben verloren, besloot ik zelf politiek actief te worden. Ik wil mij inzetten voor alle Venlonaren en werken aan een eerlijker, rechtvaardiger en socialer Venlo.

De komende raadsperiode zal ik mij hard maken voor een echte aanpak van racisme en discriminatie en een bevordering van de diversiteit binnen onze gemeente. In Venlo moet iedereen zichzelf kunnen zijn, zonder uitzonderingen. Ik wil ervoor zorgen dat de gemeente het contact met de burger niet verliest en de problemen waar de Venlonaren tegenaan lopen actief aanpakt.

Nevenfuncties

Penningmeester bij stichting Beweging DENK Internationaal

Financial Controller bij Canon (bezoldigd)

Functie historie

Heden

  • Actieve functie Raadslid, Gemeenteraad
  • Actieve functie Fractievoorzitter, DENK
  • Actieve functie Commissielid commissie omgeving, Commissie Omgeving
  • Actieve functie Commissielid, Auditcommissie
Ophalen gegevens

Activiteiten

Ophalen gegevens

Sprekersfragmenten

Deze medewerker heeft nog geen sprekersfragmenten

Ophalen gegevens